Geen glitter en glamour in Hollywood

Als je aan Hollywood denkt verwacht je veel glitter, glamour en op elke hoek van de straat een celebrity. Hollywood is jammer genoeg hélemaal geen glitter en glamour zoals ik verwacht had. Op straat kom je heel veel vreemde figuren tegen en waarvan de meeste onder invloed van alcohol en/of drugs.

Ons hotel was best prijzig, maar stelde niets voor. Een oud kamertje met een krakend bed, vieze bedsprei en ultra dunne hoofdkussens. Als kers op de taart heeft dit hotel een badkamerraam zonder dat er een raam in zit dus eigenlijk gewoon een open gat met lamellen voor. Bij gebruikelijke temperaturen van Californië was dit helemaal geen probleem geweest maar wij hadden het jammer genoeg niet getroffen met de temeratuur, het was vooral ’s avonds erg koud. Dit hotel stak er bij de boeking met kop en schouder bovenuit omdat het zich bevind op de Hollywood Boulevard.

De 2,1 km lange Walk of Fame start op enkele meters van ons hotel. Daar hadden we alweer een teleurgesteld gevoel, de meeste ‘bekende’ sterren kende we helemaal niet. Maar dit kan natuurlijk ook aan ons liggen. 😉
Als we er dan toch een van de sterren in de straat kenden namen we er (netzoals iedere toerist) een foto van. Velen namen een foto bij de tegel van Mickey Mouse, wij namen er een bij z’n geestelijke vader … Walt Disney. Eén van de meest invloedrijke iconen in de tijd dat Hollywood er nog uitzag zoals nu in de films.


Toch hebben we heel bijzonder moment- aan onze Hollywood trip overgehouden. Dankzij jetlag werden wij al om 04u30 wakker. Snel gedoucht in een veel te koude badkamer en daarna was het tijd voor hét moment van de dag; de Hollywood sign van heel dichtbij bekijken. Omdat we ons heel vroeg op de Hollywood Hills begaven was er nog geen kat op straat te bespeuren. Wel kwamen we onderweg een roedel wolven tegen die aan het vechten waren voor een kadaver. Wat voor ons de trip nog bijzonderder maakte omdat we nog nooit eerder wilde wolven hadden gespot.


XXX Jolien

2 thoughts on “Geen glitter en glamour in Hollywood

  1. leuk dit te zien, soms lukt het niet alles op Instagram te krijgen of Youtube
    Beetje aanvullend eigenlijk, meer verhalen

    Doet Jenno ook mee met de blog of is dit alleen van jouzelf ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *