De 5 beste restaurants op Lesbos

Lesbos is een prachtig Grieks eiland en naast de ongerepte natuur heb je super veel mogelijkheden om lekker traditioneel Grieks te eten. Wij verbleven in Petra dus mijn top 5 van beste restauratns is gebaseerd op Petra als uitvalsbasis.

5. The traditional restaurant
(adres; Petra – 81109 Pétra, Lesvos, Greece Net voor The Bird cafe)

Dit restaurant is vooral in mijn lijstje terecht gekomen dankzij de fantastische locatie en vriendelijke eigenaar. Je kan hier genieten van een lekker drankje.


4. The Bird Cafe
(adres; Avlaki Beach, Lesvos Greece)

We hebben elke ochtend Grieks ontbijt genomen in het Birds cafe in Petra. Gewoon lekker, en niet duur. Je kan hier genieten van het prachtige uitzicht over het helderblauwe water en heel vriendelijk personeel. Wanneer het bovenaan de berg soms lijkt te waaien is het hier meestal windstil. Mijn favoriet Grieks ontbijt is; Kapiradia een broodje gedrenkt in olijfolie met daarop fetakaas, tomaat en groene paprika.


3. Venizelos Taverna
(adres; Petri village – Lesvos Er is maar 1 restaurantje in het dorp)

Na een stevige wandeling in de bergen van Petri kwamen we dit restaurant met prachtig uitzicht over Petra tegen. Alleen al het uitzicht zorgde er voor dat we ons direct thuis voelde in dit restaurant. Heel vriendelijke bediening die perfect Engels spreekt.

2. Aggelos Taverna
(adres; Anaxos Beach, Αναξος Σκουτάρου 811 09 Skoutáros, Lesvos, Greece)

Hier kwamen we toevallig terecht omdat de meeste restaurantjes in de buurt reeds gesloten waren, en dat was zeker geen straf! Dit gezellige restaurantje heeft enkel een buiten zit gedeelte waar je de keuze kan maken tussen gezellig naast het strand Van Annaxos zitten of achter een wind luifel. Binnen in de zaak kan je in de toonbank kijken welke vis de man van de eigenares gevangen heeft. Mijn favoriet hier is de feta saganaki.

1. CARAVAN
(adres; Avlaki, Petra 81109 Pétra, Lesvos, Greece)

Mijn abosolute nummer 1 van beste restaurants deze vakantie is CARAVAN in Petra. Een heel simpel plekje net naast het water. En zoals de naam je al doet vermoeden is er geen echt gebouw te zien maar is de keuken van het restaurant een houten stacaravan. Ze hebben geen menukaarten maar wel hele vriendelijke bediening die je alles graag uitlegt. Ik raad je zeker aan de geplette fava bonen te proberen. Je kan dit als een soort dipsausje op brood eten.

XXX Jolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *